Ga naar inhoud
Winnaars SSI-track Odyssey Momentum bekend

Winnaars SSI-track Odyssey Momentum bekend

Tijdens Odyssey Momentum werkten negen teams aan het aantonen van de maatschappelijke meerwaarde van Self-Sovereign Identity (SSI) voor overheid, bedrijfsleven en de samenleving maar ook aan het invullen van de randvoorwaarden voor implementatie en adoptie in andere tracks.


Sandra van Heukelom, lid van de jury: “Een digitale identiteit die de burger zélf kan beheren is onmisbaar in een – op transacties gerichte – digitale samenleving. De teams uit de SSI track hebben tijdens Odyssey Momentum prachtige digitale toepassingen laten zien; van essentiële onderdelen van SSI, zoals betrouwbare credentials, tot oplossingen die bijdragen aan de overall interoperabiliteit. Echt waanzinnig!” De jury bestaande uit Sandra van Heukelom, Daniël du Seuil, Wouter Welling, Peter Verkoulen, Jacob Boersma en Giulietta Marani verdeelde vier geldprijzen en twee plekken in het Yes!Delft Govtech validatie programma over de teams die essentiële onderdelen van SSI het beste hebben neergezet tijdens Momentum, samen met stakeholders en andere teams.


Rabobank won een prijs voor stimuleren van adoptie: team Rabobank bood een one-stop-shop met verschillende bruikbare digitale identiteitscomponenten aan alle teams. Ze slaagden erin om hun SSI componenten in een aantal oplossingen van andere teams te integreren tijdens het weekend. Daarnaast werkten ze samen met team OdySSI aan een credential catalogus.


LunarPunk Labs won een prijs voor de non-technische kant van identiteit: LunarPunk Labs bood naast hun technische oplossing een zeer mensgerichte, bottom-up benadering die de gebruikers echt centraal stelt. Met persona’s en verschillende profielen kunnen jij en ik gemakkelijk samen digitale bindende afspraken maken bijvoorbeeld over de regels in onze buurt.


OdySSI won een prijs voor interoperabiliteit en kreeg de wow-stem van de jury: Dit team richtte zich volledig op technische uitwisselbaarheid en slaagde erin een SSI server provider te bieden die gebruikers van Jolocom, IRMA en Hyperledger Indy naadloos met elkaar kan verbinden. Daarnaast werkten ze samen met team Rabobank aan een credential catalogus én vervulden ze de rol van Jedi. Volgens de jury raakten ze de kern van wat het SSI-ecosysteem op dit moment nodig heeft. Vandaar ook een extra wow-prijs.


Hyper42 won de eerste plek van twee plekken in het Govtech validatie programma van YES!Delft: Hyper42 richtte zich op een andere grote uitdaging in SSI, namelijk vertegenwoordiging en machtigingen. Hun oplossing kan werken met meerdere SSI-technologieën en biedt een ontbrekend element aan al deze SSI-oplossingen: online peer2peer machtigingen.


WorkPi won de tweede plek in het Govtech validatie programma van YES!Delft: WorkPi bouwde boven op bestaande SSI-technologie een laag voor credentials zoals referenties, assessments en vaardigheidsverklaringen. Met deze credentials kan één ieder zijn positie in de samenleving en op de werkplek versterken door zelf die credentials te delen die waardevol zijn. WorkPi kreeg ook al een aantal stakeholders enthousiast om hun oplossing toe te passen na Momentum.


Jacob Boersma (Dutch Blockchain Coalition) en Giulietta Marani (Digicampus), challenge leads, coachten de teams tijdens het weekend: “Een intensief innovatie-traject zoals dit draait enerzijds op de juiste technologie en anderzijds op verbinding met de juiste mensen. Zonder onze track mayors waren onze teams nooit zo goed in contact gekomen met andere teams en alle Jedi’s. Dank aan Fenne Dijkstra, Nick Mastenbroek en Johan Gritter!”


------------------------------------------------------------------------------------------


Digicampus en DBC werken samen op het gebied van SSI om gezamenlijk met overheid, markt, wetenschap en samenleving de publieke dienstverlening van de toekomst te ontwerpen.
Digicampus: www.digicampus.tech & DBC: www.dutchblockchaincoalition.org


-------------------------------------------------------------------------------------------


Lees meer overSSI: De techniek staat, maar hoe nu verder? in ons nieuwsbericht van 3 november.


Nieuws

over het bericht: DBC Deep Dive: Reflecties op de volwassenwording van crypto en meme coin mania
21 maart 2024

DBC Deep Dive: Reflecties op de volwassenwording van crypto ...

over het bericht: DBC Deep Dive: De beloften en uitdagingen van AI en crypto applicaties
19 maart 2024

DBC Deep Dive: De beloften en uitdagingen van AI en crypto a...

over het bericht: Resultaten Innovatiemissie bio-grondstoffen voor chemie Brazilië (Digital Product Passports)
27 februari 2024

Resultaten Innovatiemissie bio-grondstoffen voor chemie Braz...