Ga naar inhoud
‘Wat wij in Nederland doen, is uniek’

‘Wat wij in Nederland doen, is uniek’

De Dutch Blockchain Coalition publiceerde op 7 december haar visie op de toekomst van blockchain. In Nieuwspoort werd het document overhandigd aan de staatssecretaris van Economische Zaken en Klimaat, Mona Keijzer, en de staatssecretaris van Binnenlandse Zaken, Raymond Knops. Beide spraken hun dankwoord uit voor de visie.


"In het buitenland hoor ik vaak dat zoals wij werken binnen de Dutch Blockchain Coalition, de triple helix - samenwerking tussen overheid, bedrijfsleven en kennisinstellingen - echt uniek is. In Nederland is de overheid betrokken omdat wij hierin geloven”, zei staatssecretaris Knops bij de overhandiging.


“Het beste van samenwerkingen zoals deze is dat we in een divers netwerk zitten. We moeten buiten gebaande paden dingen doen, met mensen die iets anders kunnen dan jijzelf.”


Europees niveau

Mona Keijzer vond het goed dat de hype van Blockchain af is, want “volmaaktheid is niet te vinden”. Ze prees de visie omdat deze met de use cases heel concreet maakt waar het over gaat, en om de gedachte blockchain ook te focussen op toepassingen ‘for good’.


Keijzer: “Volgens mij is digitaal ecosysteem voor vertrouwen de kern van ‘blockchain for good’. Ik vertaal dat ook economisch. Als een burger geen vertrouwen heeft in een systeem waar we willen dat alles op draait, zoals self-sovereign identity, zal hij daar ook geen gebruik van maken.” De staatssecretaris moedigde aan om “voorwaarts met elkaar” te blijven gaan en deed tot slot een oproep aan de EU om blockchain op Europees niveau te gaan verkennen.


Bekijk de volledige overhandiging



Ga naar de interactieve versie van het visiedocument


Nieuws

over het bericht: Bezoek aan InCyber Forum, Lille (26-28 maart 2024)
10 april 2024

Bezoek aan InCyber Forum, Lille (26-28 maart 2024)

over het bericht: Dutch Blockchain Coalition begint met schrijven van position paper over Digital Product Paspoorten
10 april 2024

Dutch Blockchain Coalition begint met schrijven van position...

over het bericht: Whitepaper Empowering Communities "Harnessing the Opportunities of the Digital Economy" online
08 april 2024

Whitepaper Empowering Communities "Harnessing the Opportunit...