Ga naar inhoud

Terugblik Community Event Gezondheid & Zorg op 8 november

Op 8 november vond het Community Event Gezondheid & Zorg plaats, waarbij meer dan 20 experts uit de sector samenkwamen om de Nederlandse gezondheidszorg te verbeteren met behulp van decentrale technologieën. Het doel was om kennis te delen, netwerken op te bouwen en nieuwe samenwerkingen te verkennen. 


Tijdens het evenement werden verschillende presentaties en een brainstormsessie gehouden, waarbij waardevolle inzichten werden gedeeld.
Zo deelde Viktor Koppenol van OASYS NOW, een medtech startup uit Delft, hun innovatieve softwareplatform waarmee burgers en patiënten wereldwijd hun gezondheids- en DNA-gegevens kunnen beheren. Dit is een grote stap richting mondiale deelname aan klinische studies en wetenschappelijk onderzoek. Leo Jetten van ZonMw vertelde over hun rol in het programmeren en financieren van onderzoek en innovatie in gezondheid, zorg en welzijn. ZonMw stimuleert niet alleen kennis, maar signaleert ook behoeften aan kennis. Mark van Staalduinen van de DBC vertelde meer over de Trust Tech Roadmap, waarin de cruciale rol van digitale trust tech werd benadrukt. De uitdaging van het vinden van de juiste balans tussen privacy en veiligheid in een wereld gedomineerd door monolithische oplossingen werd helder toegelicht.


Al met al was het een geweldige middag vol nieuwe ideeën en nieuwe energie om samen de toekomst van de gezondheidszorg vorm te geven.

Nicky Hekster - Dutch Blockchain Coalition


Viktor Koppenol - OASYS NOW 


Leo Jetten - ZonMWMark van Staalduinen - Dutch Blockchain Coalition 


over het bericht: Nicky Hekster

Nicky Hekster

Thema-lead Gezondheid & Zorg