Ga naar inhoud
Startup Linksight: wel het inzicht, niet de data

Startup Linksight: wel het inzicht, niet de data

Startup Linksight sluit aan bij onze coalitie. De Dutch Blockchain Coalition (DBC) is blij met deze samenwerking. Linksight maakt het mogelijk om op een veilige en privacy-vriendelijke manier analyses te doen over meerdere datasets en zo zelf Linked Insights te krijgen. Decentraal. En zónder de gevoelige data daadwerkelijk met andere partijen te delen. Zo krijg je realtime data-inzicht met volledig behoud van privacy en controle.


Linksight biedt een platform voor decentrale data-analyse. Daarbij wordt gebruik gemaakt van geavanceerde cryptografische technologie: secure multi-party computation (MPC).


Partijen kunnen hun data linken aan die van anderen zodat zij gezamenlijk analyses kunnen uitvoeren. Deze analyses worden echter uitgevoerd terwijl alle data volledig versleuteld blijft. Zo kan geen van de partijen de gevoelige data van anderen inzien. De governance module bewaakt daarbij dat er nooit berekeningen gedaan kunnen worden die niet vooraf zijn afgesproken tussen de partijen. Hierdoor houden organisaties volledige controle over hoe en door wie hun data gebruikt wordt.


Het Linksight platform is ontwikkeld door onze kennispartner TNO. Linksight is in 2021 als TNO spin-off opgericht om dit platform naar de markt te brengen.


Peter Verkoulen, Coalitiemanager Dutch Blockchain Coalition:

‘Blockchain voegt vooral waarde toe op het kruispunt van technologieën. Dat zie je ook in het geval van Linksight. Verder is het natuurlijk mooi dat uit het toegepast wetenschappelijk onderzoek van TNO nu dit initiatief ontstaat dat naar de markt gebracht wordt. Ik ben nog bij de start van dit initiatief als Techruption use case betrokken geweest, dus mooi dat de cirkel nu rond is! We zijn blij dat ons ecosysteem nu uitgebreid wordt met deze nieuwe startup. Blockchain als gereedschap om veilig data te delen: een mooie kans om het digitale ecosysteem in Nederland samen te laten groeien.’


Pieter Verhagen, Co-founder en Chief Commercial Officer van Linksight:

'Vanuit TNO ben ik betrokken geweest bij de eerste aanzet van DBC. Nu wij met Linksight TNO verlaten is het een no-brainer om lid te worden van DBC. Linksight biedt inzichten uit gedeelde datasets zonder de data zelf te delen. Niet met elkaar, en ook niet met Linksight. Daarvoor maken wij gebruik van geavanceerde decentrale cryptografische technologieën (multiparty computation, homomorfe encryptie, blockchain). Dat zijn (nog) geen alledaagse technologieën, en daarom is het heel nuttig om gezamenlijk met de leden van DBC te werken aan awareness en adoptie, en kennis en netwerk met elkaar te delen. Wij kijken uit naar de verdere samenwerking!'


Startup ecosystemen

Binnen het ecosysteem van de Dutch Blockchain Coalition zijn meerdere startups actief. We werken ook samen met diverse startup netwerken, zoals Blockchain Netherlands. We breiden dit netwerk graag uit, om zo samen onze impact te vergroten.


Wil je meer informatie over ons ecosysteem en specifiek de samenwerking met startups dan kun je contact opnemen via: info@dutchblockchaincoalition.org


Partners

Er zijn momenteel geen partners beschikbaar.

Nieuws

over het bericht: Kalipo sluit zich aan bij de DBC
17 maart 2023

Kalipo sluit zich aan bij de DBC

over het bericht: Ordinals & Inscriptions - nieuwe use case voor Bitcoin?
07 maart 2023

Ordinals & Inscriptions - nieuwe use case voor Bitcoin?

over het bericht: Terugblik: SSI Community meet-up 26 januari
17 februari 2023

Terugblik: SSI Community meet-up 26 januari