Ga naar inhoud
Odyssey lanceert online samenwerkingsplatform

Odyssey lanceert online samenwerkingsplatform

Het Odyssey Momentum event op 13-15 november, waarin DBC samen met Digicampus de SSI track coördineert, zal gebruik maken van een geheel nieuw digitaal samenwerkingsplatform.


Op dinsdag 15 september lanceerde Odyssey tijdens een livestream hun concept voor een nieuwe manier van online samenwerken. Eerdere edities van de Odyssey hackathon waren fysieke bijeenkomsten waar 100+ teams in verschillende tracks de uitdagingen van de 21ste eeuw te lijf gingen met behulp van blockchaintechnologie en AI. Maar dit jaar zal dit alles virtueel plaatsvinden. Odyssey zet daarvoor een eigen samenwerkingsplatform in, dat gebruik maakt van 3D technieken uit de online games wereld om teams, track eigenaren, coaches (Jedi) en toeschouwers bij elkaar te brengen in een virtuele omgeving.


Dit geldt ook voor de SSI (Self-Sovereign Identity) track, waarin 10 teams oplossingen gaan bouwen op basis van de uitdagingen die geformuleerd zijn door de DBC en Digicampus. Meer informatie over deze samenwerking leest u DBC start samenwerking met Odyssey, BZK en Digicampus op SSI.


In de aanloop naar Momentum zijn al diverse virtuele bijeenkomsten geweest met de teams, en wordt informatie gedeeld op een speciaal daarvoor ingerichte Gitlab website die steeds verder uitgebreid zal worden. Tijdens het event zelf zullen teams worden bijgestaan door experts vanuit DBC en Digicampus maar ook door andere deskundigen (Jedi), die dankzij het virtuele samenwerkingsplatform in grotere getale dan ooit tevoren aanwezig zullen zijn.


Als voorproefje van het event heeft Odyssey deze trailer gemaakt. Heeft u interesse om Odyssey Momentum bij te wonen als toeschouwer, of wilt u uw kennis en ervaring inzetten in de rol van Jedi, meld u dan aan via Odyssey.org/momentum. Heeft u specifieke vragen over SSI binnen de DBC, neem dan contact op met Jacob Boersma.


Nieuws

over het bericht: 7 miljoen voor onderzoek naar Digitale Identiteiten!
27 maart 2024

7 miljoen voor onderzoek naar Digitale Identiteiten!

over het bericht: DBC Deep Dive: Reflecties op de volwassenwording van crypto en meme coin mania
21 maart 2024

DBC Deep Dive: Reflecties op de volwassenwording van crypto ...

over het bericht: DBC Deep Dive: De beloften en uitdagingen van AI en crypto applicaties
19 maart 2024

DBC Deep Dive: De beloften en uitdagingen van AI en crypto a...