Ga naar inhoud
Odyssey hackathon verplaatst naar juni

Odyssey hackathon verplaatst naar juni

De Odyssey hackathon, waarin DBC met Digicampus eigenaar is van de Self-sovereign Identity (SSI) track, is verplaatst november. De hackathon zal geheel online plaatsvinden.


Vanwege toenemende zorgen rond de ontwikkelingen van het coronavirus heeft de organisatie dit besluit genomen. Meer informatie vanuit Odyssey zelf is hier te vinden.


Voor de Dutch Blockchain Coalition en Digicampus betekent dit dat we de komende maanden extra aandacht kunnen besteden aan het onderwerp SSI, niet alleen voor de teams die zich voor de SSI track hebben aangemeld maar ook voor alle andere teams die identiteit als component voor hun oplossing nodig hebben. Onder meer is er een online locatie ingericht waar informatie gevonden kan worden over standaarden, beschikbare technologie en applicaties, data-sets en de in te richten SSI catalogus.


Naast extra tijd en aandacht voor de teams biedt het ons ook meer tijd om in gesprek te gaan met andere stakeholders. Zo kunnen we de gezamenlijke visie op self-sovereign identity verder uitwerken en vastleggen, bijvoorbeeld in de draft versie van het Dutch Self-Sovereign Identity Framework (DSSIF). Dit framework kunnen de teams in de hackathon vervolgens weer als basis gebruiken voor hun oplossingen, zowel binnen de SSI track als daarbuiten. Ook na de hackathon gaan we verder met het onderwerp SSI en gaan we de veelbelovende oplossingen verder uitwerken.


We kijken ernaar uit om samen met de teams de Odyssey SSI challenge tot een groot succes te maken!


Nieuws

over het bericht: Markets in Crypto-Assets Regulation - Deel 1 Het Europese wetgevingstraject
22 juni 2022

Markets in Crypto-Assets Regulation - Deel 1 Het Europese we...

over het bericht: Technical Review Blockchain Mobility Platform
20 juni 2022

Technical Review Blockchain Mobility Platform

over het bericht: The Merge: Ethereum’s transitie naar Proof of Stake
11 juni 2022

The Merge: Ethereum’s transitie naar Proof of Stake