Ga naar inhoud
Nederlandse Emissieautoriteit treedt toe tot de Dutch Blockchain Coalition

Nederlandse Emissieautoriteit treedt toe tot de Dutch Blockchain Coalition

De Nederlandse Emmissieautoriteit (NEa) is toegetreden als kernpartner van de Dutch Blockchain Coalition (DBC) om samen met andere DBC partners te werken aan de versnelling van de energietransitie in Nederland.


NEa is een uitvoeringsorganisatie en toezichthouder binnen het beleidsthema Klimaat en draagt bij aan de reductie van CO2-uitstoot en energietransitie in Nederland. Zij borgt dat bedrijven, die deelnemen aan het Europese emissiehandelssysteem (EU ETS) of vallen onder de wet- en regelgeving voor hernieuwbare energie vervoer en brandstoffen luchtverontreiniging, voldoen aan hun verplichtingen.


Door middel van blockchain kan de transparantie in de keten vergroot worden, bijvoorbeeld door het gebruik van digitale certificaten. Dit vergroot het vertrouwen in de keten van bijvoorbeeld biobrandstoffen. Binnen de energietrack van de DBC zal deze certificering en garantie van oorsprong een plek krijgen naast andere onderwerpen zoals het optimaliseren van energiesystemen. Wij kijken uit naar de samenwerking met onze nieuwe partner.


Voor meer informatie over de energietrack van DBC kunt u contact opnemen met de DBC.


Organisaties die willen weten wat de toegevoegde waarde is om ook toe te treden tot de coalitie, nodigen we graag uit om contact met ons op te nemen via ditzelfde mailadres. Meer weten over Over DBC


Nieuws

over het bericht: Bezoek aan InCyber Forum, Lille (26-28 maart 2024)
10 april 2024

Bezoek aan InCyber Forum, Lille (26-28 maart 2024)

over het bericht: Dutch Blockchain Coalition begint met schrijven van position paper over Digital Product Paspoorten
10 april 2024

Dutch Blockchain Coalition begint met schrijven van position...

over het bericht: Whitepaper Empowering Communities "Harnessing the Opportunities of the Digital Economy" online
08 april 2024

Whitepaper Empowering Communities "Harnessing the Opportunit...