Ga naar inhoud
Haagse Hogeschool en DBC starten project Handshake

Haagse Hogeschool en DBC starten project Handshake

Human Capital Agenda ambassadeur van de Dutch Blockchain Coalition Katja van Kranenburg heeft afgelopen week een presentatie gegeven bij de Haagse Hogeschool voor de aftrap van het project Handshake. Het doel van de presentatie was het warm maken van de aanwezige studenten om zich in te schrijven voor het project.


Wat is Handshake?

De Haagse Hogeschool biedt in samenwerking met de DBC de opdracht Handshake aan. Studenten gaan samen met een aantal partijen een brug slaan tussen onderwijs en de praktijk. Dit krijgt vorm in een op blockchain technologie gebouwde matchingtool met landelijke dekking. Met behulp van deze tool kunnen organisaties en studenten met elkaar in contact komen rondom blockchain opdrachten.


Het eindproduct maakt gebruik van blockchain voor het vastleggen van de data in een ledger en vertrouwde afhandeling van de data middels Smart Contracts . De exacte invullingen verloopt via een iteratief proces.


Het project is onderdeel van KOIOS, een digitale onderwijsinfrastructuur die als het ware aanvullend aangeboden wordt op het huidige onderwijs. Behalve een blockchain onderwijsprogramma bevat het platform ook diverse blockchain tools, zo wordt er nu geëxperimenteerd met tokens en certificaten en draait er een eerste experiment met een educatie DAO. Komende maanden wordt hier flink aan getimmerd.


Meer info kan gevonden worden via koios.online en voor vragen is Jordi Jansen van de Haagse Hogeschool bereikbaar.


Voor bedrijven die onderdeel willen worden van HBO-blockchaincursussen

Bijvoorbeeld als opdrachtgever, gastsprekers etc., ga naar koios.online (helemaal onderaan blauwe vak “want to get involved?”)


Minor groep Haagse Hogeschool
foto Minor groep Haagse Hogeschool


Nieuws

over het bericht: Kalipo sluit zich aan bij de DBC
17 maart 2023

Kalipo sluit zich aan bij de DBC

over het bericht: Ordinals & Inscriptions - nieuwe use case voor Bitcoin?
07 maart 2023

Ordinals & Inscriptions - nieuwe use case voor Bitcoin?

over het bericht: Terugblik: SSI Community meet-up 26 januari
17 februari 2023

Terugblik: SSI Community meet-up 26 januari