Ga naar inhoud
Dutch Blockchain Coalitie partner Energy Web Foundation leidt initiatief om cryptocurrencies klimaatneutraal te maken

Dutch Blockchain Coalitie partner Energy Web Foundation leidt initiatief om cryptocurrencies klimaatneutraal te maken

Het klimaatakkoord is van plan samen te werken met de cryptocurrency-industrie - inclusief alle blockchains - om tegen 2030 of eerder over te schakelen naar 100% hernieuwbare energie. Hoewel veel organisaties afzonderlijk stappen ondernemen om hun activiteiten koolstofarm te maken, erkent het akkoord dat een branchebrede coalitie en schaalbare oplossingen de impact snel kunnen vergroten. Energy Web Foundation (EWF), partner van de Dutch Blockchain Coalition (DBC), zet zich in voor hernieuwbare energie om de Nederlandse klimaatdoelstellingen in 2030 kostenefficiënter te maken.


Koolstofarme blockchain

Met Energy Web kunnen nutsbedrijven die daadwerkelijk groene energie produceren, via windturbines of via zonne-energie, laten zien waar ze die energie vandaan halen en hoe deze wordt gebruikt. Energy Web werkt zelf aan een koolstofarme blockchain met XRP Foundation en Ripple.


"Het gaat erom efficiënt met energie om te gaan en ervoor te zorgen dat de verbruikte energie ook echt groen is", zegt Walter Kok, CEO van de non-profit organisatie EWF en partner van de DBC, in een interview met VentureBeat. “Wat deze computers doen, is een protocol uitvoeren om ervoor te zorgen dat je de uitkomst op een meer gedecentraliseerde manier kunt vertrouwen. Als we er op het hoogste niveau voor kunnen zorgen dat deze diensten ook daadwerkelijk op groene stroom draaien, dan hebben we een oplossing. Het is onze taak om te bewijzen dat de blockchain op groene energie draait."


Toekomst met hernieuwbare energie

De stijgende vraag naar crypto en de snellere acceptatie van op blockchain gebaseerde oplossingen bij bedrijven en individuen hebben een kritiek probleem aan het licht gebracht: de impact van het groeiende energieverbruik van de technologie op het wereldklimaat. Nu cryptocurrencies steeds normaler worden, is het noodzakelijk om nu over te schakelen naar een toekomst met hernieuwbare energie.


Het doel is om overwinningen te creëren voor zowel de planeet als de wereldeconomie. Voor klimaatverdedigers kan het de uitstoot van een snelgroeiende bron van elektrische belasting elimineren. Voor de cleantech-industrie kan het een geheel nieuwe klasse klanten met een aanzienlijke vraag naar energie aan boord brengen. Voor de crypto-industrie kan het de wijdverbreide acceptatie van crypto ondersteunen door een duurzamere en schaalbare industrie te maken.


Lees hier het interview met Energy Web Foundation in Venturebeat.


Webinar "Blockchain Feiten en Fabels rondom Blockchain”

In ons recente webinar "Blockchain Feiten en Fabels rondom Blockchain” hebben we als Dutch Blockchain Coalition ook aandacht besteed aan het onderwerp "Blockchain & energieconsumptie". Je kunt dit OnlineSeminar | Webinar: Dutch Blockchain Coalition | Feiten terugkijken.


Nieuws

over het bericht: De DBC verwelkomt met enthousiasme Impierce Technologies B.V. als nieuwe partner
25 september 2023

De DBC verwelkomt met enthousiasme Impierce Technologies B.V...

over het bericht: DBC Deep Dive: Ontwikkelingen in het ecosysteem van digital assets
21 september 2023

DBC Deep Dive: Ontwikkelingen in het ecosysteem van digital ...

over het bericht: DIIP Update - Decentralized Identity Interop Profile
20 september 2023

DIIP Update - Decentralized Identity Interop Profile