Ga naar inhoud
Shell nieuwe partner van de Dutch Blockchain Coalition

De Dutch Blockchain Coalition verwelkomt Shell als nieuwe partner

De Dutch Blockchain Coalition (DBC) is bijzonder verheugd te melden dat Shell zich bij de coalitie aansluit als nieuwe partner. Shell is een ‘early adopter’ van blockchain en ondersteunt en initieert de totstandkoming van gedecentraliseerde ecosystemen in de energiesector. Shell maakt gebruik van blockchain technologie om huidige processen opnieuw vorm te geven, nieuwe waardeproposities te creëren en nieuwe markten te vestigen zoals de implementatie van Equipment Digital Passports om supply chains efficienter te maken.


Sabine Brink, Blockchain Lead bij Shell: “Digitalisering helpt de energie-industrie om een ​​reeks uitdagingen aan te gaan. Met zijn potentieel om vertrouwen op te bouwen, nieuwe verbindingen tot stand te brengen en gevestigde waardeketens op zijn kop te zetten, kan blockchain een fundamentele technologie zijn die de energietransitie versnelt. Er is veel vooruitgang geboekt, maar blockchaintechnologie, bestuursmodellen en regelgeving moeten nog verder rijpen. Bij Shell bouwen we gedecentraliseerde applicaties en werken we samen met o.a. de Dutch Blockchain Coalition met als doel de ontwikkeling van koolstofarme energie te versnellen.” Piet van den Brink, Director Shell Trading Rotterdam voegt toe: “De energietransitie vraagt om nieuwe ontwikkelingen en innovaties, zoals elektriciteit voor wegvervoer, bioLNG voor het zwaarttransport en de maritieme sector en biogene en synthetische kerosine voor de luchtvaart. Tegelijkertijd neemt de behoefte aan transparantie en traceerbaarheid toe; we willen weten waar onze energieproducten vandaan komen en hoe deze geproduceerd zijn. Shell gelooft dat blockchain technologie een belangrijke sleutel is in het transparant verduurzamen van ons energiesysteem, daarom willen wij graag onderdeel zijn van de DBC, zodat we mee kunnen werken aan deze oplossing”


Peter Verkoulen, coalitiemanager van de Dutch Blockchain Coalition is enthousiast over de nieuwe samenwerking: “Blockchain kan bijdragen aan duurzame en schaalbare oplossingen in de energiesector. Dit is één de grote uitdagingen waar we samen voor staan. Om een èchte verandering in gang te zetten is samenwerking essentieel. Wij zijn daarom zeer verheugd dat een belangrijke speler als Shell zich aansluit bij de coalitie. De samenwerking past goed bij de ambitie van de DBC om betrouwbare, robuuste en maatschappelijk geaccepteerde blockchain-toepassingen tot stand te brengen in samenwerking met het bedrijfsleven, de overheid en kennisinstituten. Om zo met elkaar te werken aan de oplossing van de maatschappelijke en economische vraagstukken van deze tijd.”


Voor meer informatie kun je contact opnemen via: info@dutchblockchaincoalition.org


The companies in which Royal Dutch Shell plc directly and indirectly owns investments are separate legal entities. In this document “Shell” is sometimes used for convenience where references are made to Royal Dutch Shell plc and its subsidiaries in general.


Nieuws

over het bericht: PoC Mobility Platform - Online Demonstratie/Presentatie
29 november 2021

PoC Mobility Platform - Online Demonstratie/Presentatie

over het bericht: Wetenschappelijk onderzoek naar menselijke waarden in DLT systemen
18 november 2021

Wetenschappelijk onderzoek naar menselijke waarden in DLT sy...

over het bericht: Podcast - Hoe ziet de toekomst van blockchain eruit?
11 november 2021

Podcast - Hoe ziet de toekomst van blockchain eruit?