Ga naar inhoud
Blockchain wordt steeds succesvoller in de markt

Blockchain wordt steeds succesvoller in de markt

Blockchain technologie zet steeds meer voet aan de grond. De Dutch Blockchain Coalition (DBC) werkt samen met haar partners aan blockchaintoepassingen onder andere in logistieke ketens. Blockchain kan voor transparantie in allerlei logistieke ketens zorgen. Het geeft bijvoorbeeld consumenten de mogelijkheid om meer te weten te komen over waar hun kleding of voedsel vandaan komt.


De Nederlandse winkelketen HEMA gaat de blockchaintoepassing van Farmer Connect gebruiken om de toeleveringsketen van koffieproducten te traceren. HEMA wordt de eerste grote retailer die zich aansluit bij het koffie traceerbaarheidsnetwerk van Farmer Connect.


Via de app gaat het verder dan alleen het traceren van de herkomst en kwaliteit van koffiebonen. Consumenten kunnen ook in contact komen met de lokale landbouwgemeenschap die de bonen heeft geoogst en naadloos doneren aan programma's die duurzaamheid bevorderen en de lokale landbouw ondersteunen.


Het gebruik van Blockchain wordt hier toegepast om bijvoorbeeld donaties te volgen. Eén van de belangrijkste zorgen van potentiële donateurs is namelijk dat ze niet weten hoe en door wie donaties gebruikt worden. Farmer Connect lost dit op door gebruik te maken van een veilige technische omgeving en donateurs een bevestiging te geven zodra een donatie zijn bestemming heeft bereikt.


Lees hier het artikel: 'HEMA partners with farmer connect for blockchain coffee traceability'


Wilt u meer weten wat de DBC doet op het gebied van Blockchain, stuur dan een mail naar : info@dutchblockchaincoalition.nl


Nieuws

over het bericht: Bezoek aan InCyber Forum, Lille (26-28 maart 2024)
10 april 2024

Bezoek aan InCyber Forum, Lille (26-28 maart 2024)

over het bericht: Dutch Blockchain Coalition begint met schrijven van position paper over Digital Product Paspoorten
10 april 2024

Dutch Blockchain Coalition begint met schrijven van position...

over het bericht: Whitepaper Empowering Communities "Harnessing the Opportunities of the Digital Economy" online
08 april 2024

Whitepaper Empowering Communities "Harnessing the Opportunit...