Ga naar inhoud
Blockchain coalitie op Legal Tech Event

Blockchain coalitie op Legal Tech Event

Henk Jan Vink verzorgde namens de Dutch Blockchain Coalition een presentatie tijdens het Philips Lighting Legal Tech Event over de mogelijkheden en kansen van blockchain. Zijn presentatie is hier terug te vinden.


“De zaal zat vol met vertegenwoordigers van bedrijven uit de maakindustrie”, legt Vink uit. “Denk aan organisaties als Phillips, ASML, NXP. Bedrijven te maken hebben met een steeds verdergaande digitalisering van hun productieketens en hun producten.”


Smart contracts en de rol van blockchain

“Onder de deelnemers aan de conferentie was de sense-of-urgency duidelijk aanwezig. De organisaties werden vooral vertegenwoordigd door juridische afdelingen, het was dan ook een legal tech event. We hebben dus ook gekeken naar smart contracts tussen bijvoorbeeld machines onderling. En natuurlijk naar de rol van blockchain in de logistiek.”


“Het is van groot belang dat wij de kansen en de bedreigingen van blockchain op nationaal niveau in kaart gaan brengen Wij moeten samenwerken als we als Nederland zijnde een leidende positie op het gebied van blockchain willen vergaren. Dat is waar de Dutch Blockchain Coalition voorstaat; het verbinden van bedrijfsleven, overheid en kennisinstellingen om gezamenlijk de mogelijkheden van deze nieuwe techniek optimaal te benutten.”


Kennismaking met blockchaintechnologie

Organisator Erik Vermuelen noemde de bijeenkomst een groot succes. “Voor veel deelnemers was dit de eerste kennismaking met blockchaintechnologie. Het heeft veel los gemaakt bij de toehoorders, na afloop was blockchain het belangrijkste onderwerp van gesprek.”

Download hier de presentatie van Henk-Jan Vink (PDF)

Nieuws

over het bericht: Markets in Crypto-Assets Regulation - Deel 1 Het Europese wetgevingstraject
22 juni 2022

Markets in Crypto-Assets Regulation - Deel 1 Het Europese we...

over het bericht: Technical Review Blockchain Mobility Platform
20 juni 2022

Technical Review Blockchain Mobility Platform

over het bericht: The Merge: Ethereum’s transitie naar Proof of Stake
11 juni 2022

The Merge: Ethereum’s transitie naar Proof of Stake