Ga naar inhoud

Bestrijding van financiële misdrijven in het tijdperk van opkomende technologieën

Een multi-stakeholderperspectief vanuit Nederland en Singapore


Op 3 maart 2021 vond het eerste rondetafelgesprek plaats tussen Nederland en Singapore over de bestrijding van financiële misdrijven in het tijdperk van opkomende technologieën. Opkomende technologieën zoals blockchain, cryptocurrencies, kunstmatige intelligentie en privacybeschermende technologieën hebben veel kansen gecreëerd voor innovatie en economische groei, evenals een nieuw grenzeloos bedreigingslandschap. 


Bij de bestrijding van deze cybercriminaliteit kunnen een aanzienlijk aantal actoren betrokken zijn en het is standaard een probleem met meerdere belanghebbenden dat innovatieve en collaboratieve oplossingen vereist.

Nederland en Singapore zijn kleine landen met sterke financiële centra, sterk gedigitaliseerd en verbindend, met een sterke focus op innovatie. Dit rondetafelgesprek was bedoeld om de fundamenten van vertrouwen en vertrouwen te verdiepen om onze uitdagingen en goede praktijken te delen. Tijdens het rondetafelgesprek werden de perspectieven vanuit alle hoeken van de triple helix gedeeld, en als resultaat werd een geprioriteerde agenda met belangrijke onderwerpen geïdentificeerd.

Combat Financial Crimes in the Era of Emergent Technologies

Participanten
Participanten
Wil je meer informatie? Neem dan contact op met:
over het bericht: Tijs Koops

Tijs Koops

Lead International Strategy