Ga naar inhoud
AI & blockchain naar Singapore met minister BZK Raymond Knops

AI & blockchain naar Singapore met minister BZK Raymond Knops

Van 11 tot en met 15 november worden het toonaangevende Singapore Fintech Festival (SFF) en de Singapore Week of Innovation & Technology (SWITCH) tegelijk georganiseerd. Vorig jaar ontvingen SWITCH en het SFF meer dan 57.000 vertegenwoordigers van overheden, bedrijfsleven en onderzoeksinstellingen uit 130 landen.


Op 21 juni 2019 tekenden tijdens het DBC Conference een verschillende Nederlandse bedrijven en kennisinstellingen voor een samenwerkingsverband met de Nederlandse overheid. De DBC bracht de verschillende partijen samen en het Partners for International Business Programma (PIB), Blockchain Solutions Netherlands-Singapore maakt dit samenwerkingsverband mogelijk. Binnen deze samenwerking zijn alle betrokken partijen van 10 tot 15 november aanwezig in Singapore.


Met de samenwerking wordt gericht op het samenbrengen van de kennis en ervaring van beide landen op het gebied van blockchain-ecosystemen en samen te werken naar wereldwijde blockchain toepassingen en oplossingen. Tevens is het streven om de concurrentiepositie van de Nederlandse blockchain sector op de gebieden logistieken en infrastructuur, smart cities, digital health en overheidsdiensten te verbeteren.


De Dutch Blockchain Coalition (DBC) coördineert de gecombineerde organisaties binnen PIB-cluster en bestaande uit: Rabobank, TNO, Ledger Leopard, Kryha, Unchain.io, The Hague Security Delta. Samenwerkingspartners zijn ICTU en Deltares.


Vanuit publieke sector zijn de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) en de Nederlandse ambassade in Singapore betrokken. En ook de ministeries van Buitenlandse Zaken, van Economische Zaken en Klimaat, van Justitie en Veiligheid, van Infrastructuur en Waterstaat.


Meer informatie over het programma en de challenges is te vinden op dutchblockchainsolutions.com


Nieuws

over het bericht: Kalipo sluit zich aan bij de DBC
17 maart 2023

Kalipo sluit zich aan bij de DBC

over het bericht: Ordinals & Inscriptions - nieuwe use case voor Bitcoin?
07 maart 2023

Ordinals & Inscriptions - nieuwe use case voor Bitcoin?

over het bericht: Terugblik: SSI Community meet-up 26 januari
17 februari 2023

Terugblik: SSI Community meet-up 26 januari