Ga naar inhoud

Internationaal

Internationaal

De Dutch Blockchain Coalition (DBC) werkt binnen en buiten het blockchain ecosysteem nationaal en internationaal. Het doel van de internationale activiteiten vanuit de DBC is het promoten van Nederland als blockchain-partner in (prioriteits)landen en het ondersteunen van bedrijven met internationale ambities richting (prioriteits)landen en meerjarige strategische publiek-private samenwerking opzetten voor blockchain-innovatie en onderzoek.

Europese samenwerking

Een belangrijke recente ontwikkeling binnen de Europese Unie is de aankondiging van een European Digital Identity. Nederland wordt gezien als gidsland op het gebied van digitale identiteit en kan een belangrijke rol spelen in deze Europese ontwikkeling. Daarom intensiveert de DBC de samenwerking met werkgroepen binnen het European Blockchain Partnership om samen te bouwen aan de European Blockchain Service Infrastructure (EBSI).

Daarnaast werkt de DBC ook samen met INATBA (International Association for Trusted Blockchain Application). Jacob Boersma (Projectmanager SSI bij DBC) is daarnaast co-chair bij de Identity werkgroep van INATBA.

PIB Singapore

Samenwerken met andere bedrijven uit de sector en de Nederlandse overheid kan ervoor zorgen dat je sterker staat. Partners for International Business (PIB) is een programma waarmee Nederlandse bedrijven in een publiek-private samenwerking hun internationale ambities kunnen realiseren. De Nederlandse overheid ontwikkelt samen met een Nederlands cluster van bedrijven en kennisinstellingen een 2- of 3-jarig actieplan. Hierin staan strategische activiteiten om een Nederlandse (sub-)sector in het algemeen en het cluster in het bijzonder zo goed mogelijk te positioneren in het buitenland.


De samenwerking met Singapore is erop gericht om kennis en ervaring van beide landen op het gebied van blockchain-ecosystemen uit te wisselen en te onderzoeken wat de mogelijkheden zijn voor grensoverschrijdende use cases tussen Singapore en Nederland. Tevens is het streven om de concurrentiepositie van de Nederlandse blockchainsector op de gebieden logistiek en infrastructuur, smart cities, digital health en overheidsdiensten te verbeteren.


De DBC coördineert de gecombineerde organisaties binnen het PIB-cluster. Deze gecombineerde organisaties zijn: TNO, Ledger Leopard, Kryha, The Hague Security Delta, ABN AMRO, Port of Rotterdam, UNL, CADChain, CFLW Cyber Strategies, Sphereon, Cargoledger en Wordproof

Samenwerkingspartners zijn ICTU en Deltares

Vanuit de publieke sector zijn de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) en de Nederlandse ambassade in Singapore betrokken. En ook de ministeries van Buitenlandse Zaken, Economische Zaken en Klimaat, Justitie en Veiligheid, Infrastructuur en Waterstaat.

Tijdens de DBC conferentie 2020 spraken staatssecretaris Knops, Marloes Pomp, Rob van Gijzel en Peter Verkoulen over de missie naar Singapore.


PIB Duitsland

Naast de samenwerking met Singapore wordt er nu ook gekeken naar de mogelijkheden voor meerjarige, strategische samenwerking met Duitsland. Meer informatie volgt.

Wil je meer informatie? Neem dan contact op met:
over het bericht: Tijs Koops

Tijs Koops

Lead International Strategy

Gerelateerd nieuws

over het bericht: Blockchain staat centraal in Singapore, de Dutch Blockchain Coalition (DBC) werkt intensief samen met Open Nodes
01 februari 2021

Blockchain staat centraal in Singapore, de Dutch Blockchain ...

over het bericht: PIB Singapore verlengd
24 augustus 2020

PIB Singapore verlengd

over het bericht: Reportages DBC Use Cases
16 juni 2020

Reportages DBC Use Cases

over het bericht: AI & blockchain mission to Singapore with Minister Raymond Knops
11 november 2019

AI & blockchain mission to Singapore with Minister Raymond K...